Renault Grand Scénic

Design 
De kunst van het verleiden. Stijl moet groeien, net als vriendschap. U hebt meer gemeen met de nieuwe Grand Scénic dan u denkt. Hebt u gevoel voor stijl? De auto heeft gevoel voor detail. De dynamische rijeigenschappen komen tot uiting in de gloednieuwe voorzijde, uitgevoerd in glanzend chroom en zwart. De voorbumper is aantrekkelijker dan ooit. De nieuwe LED-dagrijverlichting geven de auto bovendien een unieke, moderne en verleidelijke uitstraling. Het zijaanzicht is nu nog eleganter, dankzij de verchroomde zijstrips en het uitgebreide gamma stijlvolle lichtmetalen wielen. En een kleur als Blue Majorelle of Rouge Grenat maakt de auto nog eigenzinniger. Met de nieuwe Grand Scénic wordt het design onderdeel van het rijden.

Prestaties
Scénic energy, de zuinigste modellen in hun klasse. Voor Renault telt niet alleen uw rijplezier, maar ook de toekomst van uw kinderen achterin en de wereld waarin ze opgroeien. De krachtbron in de nieuwe Grand Scénic is daarom voortaan nog zuiniger en krachtiger, dankzij de nieuwe Energy-motoruitvoeringen. Renault zet hiermee nieuwe stappen in de richting van een aanzienlijke verlaging van CO2-uitstoot en brandstofverbruik.De Energy TCe 115- en 130-benzinemotoren en de Energy dCi 110- en 130-dieselmotoren hebben een brandstofverbruik vanaf 4,1 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 105 g/km, zonder dat dit ten koste is gegaan van het vanouds hoge motorkoppel en het acceleratievermogen. De zakelijke rijder profiteert van 20% bijtelling op beide dieselmotoren! Qua weggedrag beschikt ook de nieuwe Grand Scénic over de voor deze auto legendarische rijstabiliteit: balans en wendbaarheid zijn ongeëvenaard en de auto stuurt comfortabel en precies, zowel in bochten als op natte wegen. Er zijn twee automatische versnellingsbakken leverbaar, waaronder de automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling (in combinatie met de dCi 110-motor), die vlot schakelt en toch zuinig is. Rijden in de nieuwe Grand Scénic is verantwoord omgaan met de wereld om je heen.

Technologie
Intelligente technologie: mannen krijgen er nooit genoeg van. Met de nieuwe Grand Scénic brengt Renault de technologie op zo'n hoog plan, dat ze synoniem wordt voor ontspannen en genieten. Aan alles is gedacht om het rijden gemakkelijk te maken. De bestuurdersinformatie is in één oogopslag afleesbaar op een multifunctioneel TFT-kleurenscherm. Om uw veiligheid te garanderen, is de nieuwe Grand Scénic uitgerust met het Visio Systeem. De hogeresolutiecamera van dit systeem neemt wegmarkeringen waar, waarna een geluids- en lichtsignaal u waarschuwt als u een (on-)onderbroken streep overschrijdt of uw richtingaanwijzer vergeet aan te zetten. In het donker zorgt deze camera voor automatische instelling van de juiste lichtsterkte, om vervolgens automatisch te wisselen tussen groot licht en dimlicht. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een andere auto wordt gedetecteerd of wanneer u de bebouwde kom binnenrijdt. Een zeer waardevolle functie, die juist reageert op momenten dat u minder scherp bent. Naast al deze snufjes is de nieuwe Grand Scénic bovendien standaard uitgerust met Hill-Start Assist, zodat u bij het wegrijden op een helling geen handrem hoeft te gebruiken. Al deze innovatieve systemen maken het rijden in de nieuwe Grand Scénic tot een waar genoegen.

 


Vertel een vriend over deze auto:

   


Heeft u interesse in deze auto?

een brochure downloaden