Renault Scénic

Design

De kunst van het verleiden. Stijl moet groeien, net als vriendschap. U hebt meer gemeen met de nieuwe Renault Scénic dan u denkt. Hebt u gevoel voor stijl? De auto heeft gevoel voor detail. De dynamische rijeigenschappen komen tot uiting in de gloednieuwe voorzijde, uitgevoerd in glanzend chroom en zwart. De voorbumper is aantrekkelijker dan ooit. De nieuwe LED-dagrijverlichting geven de auto bovendien een unieke, moderne en verleidelijke uitstraling. Het zijaanzicht is nu nog eleganter, dankzij de verchroomde zijstrips en het uitgebreide gamma stijlvolle lichtmetalen wielen. En een kleur als Blue Majorelle of Rouge Grenat maakt de auto nog eigenzinniger. Met de nieuwe Scénic wordt het design onderdeel van het rijden. 

Dynamiek, felheid, brandstofverbruik en CO2-uitstoot
De pittige nieuwe Energy TCe 130-motor is zuinig, stil en gewoon heerlijk om mee te rijden. Deze benzinemotor met turbocompressor met directe inspuiting bevat de nieuwste technologie voor een betere dynamiek en een lager brandstofverbruik. In deze krachtbron zit alle ervaring en knowhow van de technische ingenieurs van Renault.

De Energy TCe 130 levert een vermogen van 130 pk. Hierdoor reageert de pittige motor zeer soepel in alle versnellingen: zowel bij een laag toerental (vanaf 1.600 tpm), als op volle snelheid (bij toerentallen boven de 4.500 tpm). De trekkracht van de 205 Nm koppel (bij 2.000 tpm) is indrukwekkend. Bij een motor die zo sterk presteert, kan de bestuurder ervan op aan dat hij altijd volop acceleratievermogen over heeft. Ideaal om snel in te kunnen voegen of om even in te halen. Deze motor is daarom perfect in elke situatie waarin trekkracht en vermogen vereist zijn, bijvoorbeeld het rijden met een aanhangwagen of rijden in de bergen. De veelzijdige Energy TCe 130 is echter ook perfect voor in het stadsverkeer, doordat hij rustig en comfortabel reageert en flexibel is. Bij langdurig gebruik op de snelweg vallen de rijeigenschappen en de geruisloze werking van de motor op en blijkt dat er altijd volop acceleratievermogen beschikbaar is.

Ondanks de uitstekende prestaties van deze nieuwe Energy TCe 130 blijft het brandstofverbruik toch beperkt. Sportiviteit combineren met een laag brandstofverbruik, dat lukt alleen de technici van Renault. Het brandstofverbruik bedraagt slechts 6,2 l/100km*, dit is 15 % minder dan dat van zijn voorganger (7,3 l/100km*). De CO2-uitstoot is gereduceerd tot 140 g CO2/km*, terwijl die van zijn voorganger, de TCe 130, 168 g/km bedroeg. Dat komt neer op 17 % minder uitstoot. Ook de gebruikskosten blijven bij deze motor beperkt, bijvoorbeeld door de onderhoudsvrije distributieketting, die nooit hoeft te worden vervangen. De Energy TCe 130 combineert dynamiek met zuinigheid.
* Verbruik en uitstoot gehomologeerd volgens de geldende regelgeving.

R-Link evolution
R-Link Evolution biedt dankzij het 'capacitieve' touchscreen (hetzelfde soort scherm als op smartphones en tablets), de spraakbediening en de knoppen op het stuur, eenvoudig toegang tot innovatieve en praktische functies: TomTom-navigatie, multimedia, handsfree bellen via Bluetooth® en voertuiggerelateerde informatie.

+ Lees meer op renault.nl


Vertel een vriend over deze auto:

   


Heeft u interesse in deze auto?

een brochure downloaden