Renault Twingo

De Renault Twingo is helemaal terug en leuker en beter dan ooit! En hij heeft hetzelfde brutale karakter van de eerste generatie. De nieuwe Renault Twingo is ontworpen aan de hand van de design filosofie van de Nederlander Laurens van den Acker, wiens design filosofie gebaseerd is op de ‘Life Cycle Flower’. De margriet heeft 6 blaadjes die elk een fase in het leven symboliseren. Voor elk blaadje is een bijpassende conceptcar ontworpen die uiteindelijk resulteert in een nieuw Renault model. 

Met het bloemblaadje ‘Play’ heeft Laurens van den Acker het designteam complete vrijheid gegeven om te gaan ‘spelen’ met het design om zo uit te komen op de ultieme stadsauto. Door deze vrijheid hebben de designers opnieuw kunnen kijken naar het concept van de ultieme stadsauto.

Door de motor achterin te plaatsen was het mogelijk om de wielbasis met 22 cm te vergroten en zo nog meer binnenruimte te creëren. Daarnaast is, door de wielen op de uiterste hoeken van de auto te plaatsen, de nieuwe Twingo extreem wendbaar en dynamisch te rijden.

+ Lees meer op renault.nl

 


Vertel een vriend over deze auto:

   


Heeft u interesse in deze auto?

een brochure downloaden