De nieuwe Twingo: Kleurrijk, speels en fun-to-drive


Renault heeft de Twingo opnieuw uitgevonden. Ruim twintig jaar na de lancering van de eerste generatie verzet de nieuwe Twingo opnieuw de bakens in de compacte klasse. De volledig nieuwe, derde generatie Twingo is in meerdere opzichten uniek en bezit alle eigenschappen van de volmaakte stadsauto. Dankzij de innovatieve voertuigarchitectuur met de motor achterin en een ongebruikelijk lange wielbasis is de interieurruimte zeer royaal voor een auto van slechts 3,59 meter lang. Tegelijkertijd is de speelse Twingo ongekend dynamisch en is manoeuvreren nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de kleinste draaicirkel in het segment. De nieuwe SCe 70- en Energy TCe 90-benzinemotoren dragen in grote mate bij aan het fun-to-drive karakter van de vrolijke Twingo, terwijl ze minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoten. De nieuwe Renault Twingo is voor prijzen vanaf € 9.990,- (incl. BTW en BPM) leverbaar en is dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleurencombinaties en interieuropties geheel naar eigen smaak te personaliseren.

 

De nieuwe Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, die bedacht is door Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault. Het nieuwe model is vanaf een blanco vel papier ontworpen met het doel de volmaakte stadsauto te creëren, zonder bepaalde kernwaarden uit het oog te verliezen.

Sinds de introductie van de eerste generatie in 1992 staat de Twingo symbool voor Renaults innovatie en creativiteit in de compacte klasse. Onder leiding van Van den Acker is gekozen voor een zeer vrolijk, speels en kleurrijk design, geïnspireerd op de originele Twingo en de Renault 5 van weleer. De nieuwe Twingo valt op door de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en de prominente schouderlijn. Dat zijn verwijzingen naar de iconische Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, waarvan de motor ook achterin was gemonteerd. De voorzijde van de nieuwe Twingo vertegenwoordigt Renaults nieuwste familiegezicht en is direct herkenbaar door het grote Renault-logo op een pianozwarte achtergrond. Net als de conceptauto’s Twin’Z en Twin’Run, die in 2013 zijn gepresenteerd, heeft de nieuwe Renault Twingo een uitgesproken karakter.

 

Meer nieuws

15 Feb

20 jaar Renault Scénic

Renault Scénic viert 20-jarig jubileum in 2016 Mijlpaal voor eerste compacte M...

03 Feb

Renault terug met eigen team in Formule 1

Op 3 februari presenteerde Renault zijn terugkeer in de Formule 1 met een eigen team ...

27 Jan

Laurens van den Acker wint prestigieuze Design Grand Prix

Nederlandse auto-ontwerper in de prijzen tijdens 31ste Internationaal Automobiel Fes...

29 Dec

Miljoenste Renault Kangoo van de band

1 miljoen Renault Kangoo’s van tweede generatie gebouwd Succes door variatie: ...

28 Okt

Prijzen Talisman Sedan en Estate bekend

De Renault Talisman Sedan, die begin volgend jaar in Nederland verschijnt, is verkrijgb...

07 Sep

De nieuwe Renault Mégane: met dynamisch en onderscheidend design

In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie van de Mégane h...

26 Aug

Renault onthult nieuwe Talisman Estate

Renault presenteert de nieuwe Talisman Estate. Evenals de op 6 juli onthulde sedanvers...

06 Jul

De nieuwe Renault Talisman

Renault presenteert de geheel nieuwe Talisman. De vierdeurs sedan vertaalt de elegant...