Renault vindt de Espace opnieuw uit

De Renault Espace is herboren en als grote, elegante en robuuste crossover vormgegeven door Renault Directeur Industrial Design Laurens van den Acker. De zeer innovatieve crossover van Renault komt in grote lijnen overeen met de concept car Initiale Paris die in 2013 op de IAA van Frankfurt werd gepresenteerd.


Net als bij de vorige generaties van deze auto – die al een carrière van dertig jaar heeft – zijn de smaakmakers het grote, helder verlichte interieur en het comfort dat het biedt. Het interieur is nog aantrekkelijker geworden door de zwevende console en de vloeiende lijnen. Zowel de vijf- als de zevenpersoons-variant van de nieuwe Espace biedt een veelzijdig, flexibel interieur, waarin veel aandacht is besteed aan het design. 

Zeer verrassend aan de nieuwe Espace is zijn gewicht – hij is 250 kilogram lichter dan de Espace 4 – en het Renault Multi-SENSE®-systeem. Dit coördineert diverse technische voorzieningen in de Espace om het rijplezier en het comfort te vergroten, zoals het 4Control®-onderstel, Electronic Damper Control, de interieurverlichting en het sfeergeluid dat de bestuurder kan selecteren en personaliseren.

Tegelijkertijd introduceert Renault het Initiale Paris-label. Dat is beschikbaar voor de nieuwe Renault Espace en de Clio. De Initiale Paris-versies van deze modellen bieden het hoogste niveau van afwerking, uitrusting en persoonlijke dienstverlening op maat.

De Renault-stand op de Autosalon van Parijs van dit jaar laat ook zien dat Renault klaar is voor de toekomst. De conceptauto EOLAB is Renaults visie op een auto met een ultralaag brandstofverbruik die betaalbaar is voor iedereen. Dit rijdende prototype met Z.E. Hybride technologie is een staalkaart van de technische kennis van Renault, waarmee een verbruik van slechts 1 l/100 km haalbaar is – een record*. De circa honderd geavanceerde technologieën die de auto bevat, zijn stuk voor stuk innovaties die de komende tien jaar worden toegepast in modellen van Renault, met het oog op het verminderen van de impact van autorijden op het milieu.

Tevens is op de stand de elektrische Spark-Renault SRT_01E  te zien die een hoofdrol speelt in het nieuwe Formula E-kampioenschap.

Meer nieuws

15 Feb

20 jaar Renault Scénic

Renault Scénic viert 20-jarig jubileum in 2016 Mijlpaal voor eerste compacte M...

03 Feb

Renault terug met eigen team in Formule 1

Op 3 februari presenteerde Renault zijn terugkeer in de Formule 1 met een eigen team ...

27 Jan

Laurens van den Acker wint prestigieuze Design Grand Prix

Nederlandse auto-ontwerper in de prijzen tijdens 31ste Internationaal Automobiel Fes...

29 Dec

Miljoenste Renault Kangoo van de band

1 miljoen Renault Kangoo’s van tweede generatie gebouwd Succes door variatie: ...

28 Okt

Prijzen Talisman Sedan en Estate bekend

De Renault Talisman Sedan, die begin volgend jaar in Nederland verschijnt, is verkrijgb...

07 Sep

De nieuwe Renault Mégane: met dynamisch en onderscheidend design

In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie van de Mégane h...

26 Aug

Renault onthult nieuwe Talisman Estate

Renault presenteert de nieuwe Talisman Estate. Evenals de op 6 juli onthulde sedanvers...

06 Jul

De nieuwe Renault Talisman

Renault presenteert de geheel nieuwe Talisman. De vierdeurs sedan vertaalt de elegant...