Over Drogtrop

AUTO DROGTROP B.V. is opgericht in 1960 door Peter Drogtrop Sr.

Het huidige autobedrijf is een voortvloeisel vanuit de interesse van Peter Drogtrop Sr. In Techniek, en Motoren. De basis hiervan is ontstaan in zijn eerste bedrijf, te weten, een Fietsen.-, en Bromfiets-handel.

Het Chassis

De Fietsen.-, Bromfietshandel, was destijds gevestigd aan de Hendrik Mandeweg 49-49A te Beverwijk. Met de tijd ontwikkelde zich de interesse voor het opstarten van een Automobielbedrijf. Dit resulteerde in het ontstaan van het nu nog steeds regionaal bekend staande autobedrijf. De bouwgrond voor het realiseren hiervan werd aangekocht in 1969, en in hetzelfde jaar werd een nieuw bedrijf geopend aan de Brink 9, te Beverwijk. Bij het opstarten van het bedrijf was er toen al een voorliefde ontstaan voor het merk Renault. Het merk Renault pronkt dan ook al jaren op de voorgevel. AUTO DROGTROP ademt dan ook de voorliefde voor dit prachtige merk van Franse komaf. 

De carrosserie

Peter Drogtrop Sr. heeft in 1985 het bedrijfsmatige stokje overgedragen aan zijn zoon Peter Drogtrop Jr. Hiermee was de toekomst van zijn investering in zijn prachtige bedrijf gewaarborgd. De passie voor Motoren, en Techniek was hem immers ook met de welbekende paplepel ingegeven. En die passie draagt Peter Drogtrop Jr. dan ook nog steeds uit. Zowel naar zijn klanten, alsmede naar zijn personeel. De meeste werknemers zijn dan ook al jaren voor hem werkzaam. Uiteraard is de voorliefde voor het merk Renault hem ook nog steeds niet ontschoten.

De samensmelting

De ontwikkelingen aan de Brink hebben in 2012 eigenlijk een hoogtepunt bereikt. Rond dit jaartal,
en de ontwikkelingen in Heemskerk hebben Peter Jr. doen besluiten in 2012 een stuk grond gelegen aan de Rijksstraatweg te kopen. Na het goedkeuren van de bouwtekeningen, en het daarna bouwrijp maken van de grond, werd de huidige vestiging in september 2013 feestelijk geopend. Hiermee werd een ultra modern bedrijf zichtbaar gemaakt voor de buitenwereld. Dit prachtige en moderne pand kenmerkt zich door: overzichtelijkheid, licht, en ruimte. Deze uitstraling word dan ook door de huidige klanten meer dan gewaardeerd.

De oplevering

Klantbeleving staat bij Auto Drogtrop hoog in het vaandel. De korte, en persoonlijke lijnen worden dan ook alom door de huidige klantenkring meer als gewaardeerd. Het label Drogtrop staat daarmee dan ook regionaal op hoog niveau.

Wij zijn dan ook niet voor niets

  UW RENAULT DEALER VOOR HEEMSKERK EN OMSTREKEN

HomeOver Drogtrop