Bent u opzoek naar winterbanden dan bent u bij Renault Drogtrop aan het juiste adres. Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en verbeterde wegligging, voor meer grip op natte, gladde en besneeuwde wegen.

Continental banden

De meeste winterbandensets worden geleverd met banden van het merk Continental. Banden kunnen op veel verschillende eigenschappen worden getest en gerangschikt. Onze ervaring is dat bij de Continentalbanden eigenschappen als het comfort, de grip en de slijtvastheid over de gehele levensduur behouden blijven.
 
 

Losse winterbanden

Winterbanden kunnen geleverd worden als losse banden op de bestaande velgen. Hierbij worden de zomerbanden van de bestaande velg afgehaald en komen er winterbanden voor in de plaats. Tijdens de wintercheck ontvangt u 25% korting op alle losse winterbanden.

Voordeel: geen extra velgen of bandenspanningssensoren noodzakelijk.
Nadeel: wisseling is ieder half jaar arbeidsintensiever en daardoor duurder. 
 
Tijdens de wintercheck ontvangt u 25% korting op alle losse winterbanden.

Set stalen velg met sensor

Winterbanden kunnen ook geleverd worden als een complete set. Hierbij worden naast de banden ook velgen aangeschaft. Stalen velgen zijn zwart en hebben geen esthetische vormgeving. Optioneel kunt u een set wieldoppen aanschaffen. Voor auto’s met brede zomerbanden worden vaak smallere winterbanden gemonteerd. Het gewicht van de auto blijft hetzelfde, maar omdat het oppervlakte van de band kleiner wordt, zal de druk op de weg toenemen. Afhankelijk van de uitvoering zijn er ook bandenspanningsensoren en wielbouten noodzakelijk.

Voordeel: Wisseling zomer-winter minder arbeidsintensief (goedkoper).
Nadeel: Vormgeving
 

Set lichtmetalen velg met sensor

Naast de set met stalen velgen zijn er voor een aantal modellen ook complete sets leverbaar met lichtmetalen velgen. Deze velgen hebben een passende vormgeving bij uw auto. Renault levert alleen lichtmetalen velgen in combinatie met bandenspanningssensoren. Zonder sensoren is ook mogelijk, maar wordt niet kant en klaar door Renault geleverd. Voor een offerte voor een set zonder sensoren kunt u contact opnemen met de afdeling magazijn.
 
Voordeel: Wisseling zomer-winter minder arbeidsintensief (goedkoper); vormgeving.
Nadeel: Duurder in aanschaf.

 

Bandenspanningsensoren

Sommige modellen zijn uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem. De controle van de bandenspanning kan dan plaatsvinden via een bandenspanningssensor (in het wiel) of via het ABS-systeem (buiten het wiel).  Indien de controle plaatsvindt door middel van een bandenspannings-sensor zal deze ook in de winterbandenset geplaatst moeten worden. Dit om het systeem werkend te houden en om een foutmelding in het display te voorkomen
 

Wieldoppen

De originele wieldoppen van Renault zijn speciaal voor uw auto ontworpen. Wieldoppen moeten tijdens iedere onderhoudsbeurt, reparatie en bandenwissel worden gedemonteerd. Goedkopere wieldoppen zijn vaak gemaakt van een harde niet buigzame kunststof en zullen daardoor eerder afbreken bij demontage. Een set originele wieldoppen met een passend ontwerp en van een goede kwaliteit varieert in prijs van € 75,- tot € 130,- afhankelijk van maat en uitvoering.

Wielbouten

Bij sommige modellen worden er voor de lichtmetalen velgen andere wielbouten gebruikt dan voor de stalen velgen. De juiste wielbout voor de juiste velg is ontzettend belangrijk. De verkeerde combinatie kan het loslopen van de wielbout tot gevolg hebben.